SEO Analizi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Teknoloji
SEO Analizi

Bir siteyi optimize etmek için SEO uygulamaları ne kadar önemli ise iyileştirilebilecek noktaları doğru değerlendirmek de o kadar önemlidir. Bir sayfayı optimize etmek, arama motorlarıyla alakalı olduğu düşünülen birçok faktöre bağlıdır. Aramalarda ilk sıralarda yer alabilmeniz ve müşteriniz tarafından kolayca bulunabilmeniz için SEO analizi sırasında bazı şeylere dikkat etmenizde fayda var.

Sayfa Optimizasyonu

SEO Analizi
Kaynak: pixabay.com

Blog içeriği oluşturma, içerik dağıtımı ve pazarlaması gibi detaylardan öne SEO uygulamaları ile sayfanın organik varlığını artırmak gerekmektedir. SEO optimizasyonu ile elde edilen veriler, SEO tekniklerini uygulamaya koymayı kolaylaştırır. Hatta SEO analizi yaparken sayfa optimizasyonuna ağırlık vermek bir lüks değil, adeta bir zorunluluktur.

Satışa dönüşen iyi ilişkiler başlatmak için potansiyel müşterileriniz tarafından kolayca bulunabilmeyi mi istiyorsunuz? Cevabınız evetse, dolayısıyla, sayfa optimizasyonunu doğru yapmak, bunu uygulamaya koymanın ilk adımıdır.

Sayfanızı Tarayın

SEO analizi yaparken en önemli adımlardan biri, bozuk bağlantılar, yanlış kullanılan anahtar kelimeler, yinelenen içerik, düşük kaliteli resimler, başlık problemleri ve diğerleri gibi hataları belirlemektir. Tarama yapmak için birkaç dijital araçtan birini kullanabilirsiniz: Screaming Frog SEO Spider Tool, Ahrefs ya da Google Search Console.

Sayfa İçi SEO’yu Kontrol Edin

Sayfa içi SEO faktörleri, şirket sayfanızda bulunan ve herhangi bir zamanda düzenlenebilen faktörlerdir. Uygulamak için Copyscape aracının yardımıyla yinelenen içerik araması yaparak başlayın. Diğer detaylar:

  • Sayfa hiyerarşisinde netlik
  • Resimlerdeki alternatif metin özelliği
  • Meta açıklaması
  • Doğru URL yapısı
  • İçerik kalitesi
  • Sayfa başlıkları ve başlık etiketleri

İç ve Dış Bağlantıları Değerlendirin

Google’da bir sayfanın sıralaması için iç ve dış bağlantılar çok önemlidir. Bu nedenle, bozuk bağlantıları sık sık düzeltmek ve sayfanıza yönlendiren bağlantıların kalitesini değerlendirmek gerekir. Bu analizi kolaylaştırmak ve yalnızca manuel çabalara bağlı olmamak adına Integrity ve Xenu Sleuth gibi bazı araçları kullanabilirsiniz.

Web Sayfanızın Hızını Test Edin

SEO analizi söz konusu ise web sayfanızın hızı da çok önemli bir kriter. Bir sayfanın yüklenmesi ne kadar uzun sürerse, kullanıcının yüklemeden önce sayfayı terk etme olasılığı o kadar artar. Bu nedenle arama motorları sıralamalarında bir web sitesinin yüklenme hızını değerlendirirler. Hız testi yapmak ve iyileştirilebilecek noktalar hakkında detaylı bir rapor almak için Google’ın PageSpeed ​​Insights’ını kullanabilirsiniz.

Puan Verin!

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept