Google, ChatGPT Sebebiyle Alarma Geçti

Free ai generated art image

The New York Times’ın haberine göre, Google, son dönemlerin popüler yapay zekası ChatGPT sebebi ile alarma geçmiş bulunuyor. Firmanın, aramalarda kullanılacak sohbet botu da dahil olmak üzere bu yıl içinde yirmiden fazla yapay zeka ürününü piyasaya süreceği duyuruldu.

Google’dan ChatGPT Atağı

Yakın dönemde kullanıma sunulan ChatGPT kısa zaman içinde herkesin favorisi oldu. Yapay zekanın geldiği düzeyi gözler önüne seren bu sistem, sorun çözmeden şiir ve makale yazmaya kadar pek çok farklı işlevi yerine getiriyor. Bu durum ise diğer firmaların endişelerine yol açtı.

The New York Times’ın paylaştığı rapora göre Google’ın ChatGPT’den dolayı alarma geçtiği açıklandı. Bu habere göre teknoloji devi, bu sene içinde ChatGPT’ye rakip olabilecek çeşitli yapay zeka ürünleri çıkaracak.

ChatGPT’nin Google’ın yerini alabileceği söylentileri yayılmıştı. Hatta Google’ın, geçtiğimiz dönemlerde ChatGPT için kırmızı kod yayınladığı söylenmişti.

Bunlara ek olarak on milyar dolar yatırım yapan Microsoft firmasının ChatGPT’yi Bing arama motoruna entegre edeceği de ortaya çıktı. Bu uygulama ise Google kullanımının ciddi oranda etkilenebileceği bir gelişme idi.

Yapay zeka uygulamalarına ciddi oranda önem vermeyi hedefleyen Google, yakın tarihte on iki bin çalışanını işten çıkardı. Firmanın CEO’su ise yapay zekanın birincil öncelikleri olacağını ifade etti.

ChatGPT Nedir?

ChatGBT, soruları yanıtlamaya ve mümkün olan en iyi şekilde bilgi sağlamaya adanmış, OpenAI tarafından eğitilmiş bir dil modelidir. Cep telefonları veya arama motorları için sesli asistanların görevine benzer bir görev yerine getirir, ancak henüz gelişiminin ilk aşamalarında olan bu teknoloji, bir adım daha ileri gitmek istiyor.

Onu oluşturan makine öğrenimi algoritmaları, sanki gerçek bir insanmış gibi doğal dili anlamasına ve her türlü soruya o anda tutarlı ve alakalı yanıtlar üretmesine olanak tanır.

ChatGPT, soruları anlamayı ve yanıtlamayı öğrenmek için büyük miktarda metin üzerinde eğitilmiş çok büyük ve karmaşık bir sinir ağı içerir. Bu nedenle, ona her soru sorduğumuzda, bildiklerine dayalı bir yanıt oluşturmak için bu sinir ağını kullanır. Daha fazla soru sorulduğunda, sinir ağı biraz daha fazla çalışarak daha iyi cevaplar verir.

ChatGPT Hangi Avantajları Sunuyor?

Spesifik iletişim ve pazarlama ajansları durumunda, ChatGPT gibi yapay zekanın kullanımı, daha mekanik görevler için teknolojiye güvenecek olan işçilerin verimliliğini ve üretkenliğini artırmaktan nihai bir iyileştirmeye kadar çok sayıda fayda sağlayabilir.

Örneğin ChatGPT, müşterilerden gelen sık sorulan sorulara hızla yanıt verilmesine yardımcı olabilir ve personelin kişisel ilgi gerektiren daha karmaşık konulara daha fazla zaman ayırmasına olanak tanır. Ek olarak, ChatGPT müşterilerin konuşmaları aracılığıyla kullandıkları dili ve niyetleri analiz edebilir. Bu da her bir kişinin ve/veya şirketin ihtiyaçlarına uyarlanmış daha kişiselleştirilmiş bir hizmet sunma olasılığı anlamına gelir.

Bu yapay zekanın yardımcı olabileceği diğer noktalar şunlardır:

  • Hedef kitle ile alakalı anahtar kelimeler ve kelime öbekleri kullanılarak orijinal ve kaliteli içerik üretilmesine olanak sağlayarak SEO konumlandırmasında iyileştirme.
  • Müşteri ihtiyaçlarını ve tercihlerini analiz etmek ve anlamak için ChatGPT’yi kullanarak hedef kitle segmentasyonunda daha fazla verimlilik.
  • Etkileşimi ve etkinliği artırabilen reklam kampanyaları için kişiselleştirilmiş içerik üretimi.
  • Hedef kitlenin ihtiyaçlarına göre farklı biçimlerde ve kanallarda içerik üreterek daha fazla esneklik ve uyarlanabilirlik.

Kısacası, ChatGPT kullanımı, ekibin etkinliğini ve üretkenliğini artırmanın yanı sıra her müşteriye özel kaliteli bir hizmet sunmak için çok değerli bir araç olabilir.

ChatGPT Çalışanlar İçin Tehlike Olabilir Mi?

Diğer herhangi bir teknoloji veya yapay zekada olduğu gibi iş yerinde kullanımının hem faydaları hem de zorlukları olabilir. ChatGPT’nin iletişim ve pazarlama ajansları çalışanları için bir tehlike oluşturabileceği düşünülmüyor. ChatGPT, OpenAI tarafından eğitilmiş bir dil modelidir ve ana işlevi, kendisine sağlanan verilere dayalı olarak soruları yanıtlamak ve metin oluşturmaktır. İletişim ve pazarlama ajanslarının çalışanlarının yerine geçmek için değil, onlara görevlerinde yardımcı olacak bir araç olarak tasarlanmıştır. Bu yüzden, ChatGPT’nin bu çalışanlar için tehlikeli olabileceği söz konusu değildir.

Bir yandan ChatGPT’nin pazarlama ajanslarında kullanılması, müşterilerden gelen sık sorulan soruları yanıtlamak yerine daha karmaşık ve stratejik görevlere odaklanmalarını sağlayarak ekibin verimliliğini ve üretkenliğini artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş ilgiye olanak tanıyarak müşterilere daha kaliteli hizmet sunulmasına destek olabilir.

Puan Verin!

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: